ProjectsWhat's NewDownloadsCommunitySupportCompany
Forum Index » S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Forum » Lost Alpha
Extremely low fps in Darkscape

Posted by/on
Question/AnswerMake Newest Up Sort by Descending
  00:54:17  19 July 2014
profilee-mailreply Message URLTo the Top
yayo
Senior Resident
 

 
On forum: 12/27/2008
Messages: 425
Extremely low fps in Darkscape

Hey, I'm on my first visit to Darkscape, the mission where you have to escape by car (also my first LA driving sequence) after you stole some Monolith documents in Dark Valley. Up to this moment I enjoyed a decent framerate ranging from 30 to 60-70+ fps but the moment I drove into Farscape, I mean Darkscape, my fps dropped to 10. Is this a common issue or just my luck? Any workaround?
  00:55:57  19 July 2014
profilee-mailreply Message URLTo the Top
SCAVENGER1
Senior Resident
 

 
On forum: 03/31/2007
Messages: 958

---QUOTATION---
Extremely low fps in Darkscape

Hey, I'm on my first visit to Darkscape, the mission where you have to escape by car (also my first LA driving sequence) after you stole some Monolith documents in Dark Valley. Up to this moment I enjoyed a decent framerate ranging from 30 to 60-70+ fps but the moment I drove into Farscape, I mean Darkscape, my fps dropped to 10. Is this a common issue or just my luck? Any workaround?
---END QUOTATION---



think it is more of a memory issue. when my fps starts to drop bad i just do a save and then kill the game and then restart it and reload that save. and then my fps will be back up top once again.
  02:47:24  19 July 2014
profilee-mailreply Message URLTo the Top
Nite
Senior Resident
 

 
On forum: 09/25/2008
Messages: 1125

---QUOTATION---
Extremely low fps in Darkscape

Hey, I'm on my first visit to Darkscape, the mission where you have to escape by car (also my first LA driving sequence) after you stole some Monolith documents in Dark Valley. Up to this moment I enjoyed a decent framerate ranging from 30 to 60-70+ fps but the moment I drove into Farscape, I mean Darkscape, my fps dropped to 10. Is this a common issue or just my luck? Any workaround?

think it is more of a memory issue. when my fps starts to drop bad i just do a save and then kill the game and then restart it and reload that save. and then my fps will be back up top once again.
---END QUOTATION---



Yep I do the same, the DX10 render has a serious performance bug somewhere.
  03:47:28  19 July 2014
profilee-mailreply Message URLTo the Top
memeics
Senior Resident
 

 
On forum: 07/07/2014
Messages: 280
The only time when I noticed slowdowns is in Dark Valley, when the night comes and the stalkers (namely Oleg) in the barn put on their flashlights. That seems to really slow down my game if I keep Oleg's flashlight beam in my viewpoint, works just fine if I turn my back to it. Then again, I never play more than 20 minutes or so without restarting the game because I always restart my game if I need to re-load for any reason (death, etc). Call me crazy but I got used to do this since playing >300 hours game time Oblivion characters.
  13:53:59  19 July 2014
profilee-mailreply Message URLTo the Top
yayo
Senior Resident
 

 
On forum: 12/27/2008
Messages: 425
It was some kind of bug, I tried changing the renderer from dx10 to dx9, then static lighting and it would always give me 10fps in Darkscape, even when put on "minimum". Only after re-starting for the third or fourth time from a previous save in Dark Valley the fps would go back to "normal".

But now I have another problem: the graphic settings don't "stick" since I switched to dx9. When I select dx10, hit save, exit to Windows and then load the game I'm obviously still on dx9 even if it says dx10 in the settings. Is there a way to fix this in the config file?
  13:59:27  19 July 2014
profilee-mailreply Message URLTo the Top
Nite
Senior Resident
 

 
On forum: 09/25/2008
Messages: 1125

---QUOTATION---
It was some kind of bug, I tried changing the renderer from dx10 to dx9, then static lighting and it would always give me 10fps in Darkscape, even when put on "minimum". Only after re-starting for the third or fourth time from a previous save in Dark Valley the fps would go back to "normal".

But now I have another problem: the graphic settings don't "stick" since I switched to dx9. When I select dx10, hit save, exit to Windows and then load the game I'm obviously still on dx9 even if it says dx10 in the settings. Is there a way to fix this in the config file?
---END QUOTATION---



delete the user.itx file and the game will make a new one (will have to reset all your controls and graphics)
 
Each word should be at least 3 characters long.
Search:    
Search conditions:    - spaces as AND    - spaces as OR   
 
Forum Index » S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Forum » Lost Alpha
 

All short dates are in Month-Day-Year format.


 

Copyright © 1995-2021 GSC Game World. All rights reserved.
This site is best viewed in Internet Explorer 4.xx and up and Javascript enabled. Webmaster.
Opera Software products are not supported.
If any problem concerning the site functioning under Opera Software appears apply
to Opera Software technical support service.