ProjectsWhat's NewDownloadsCommunitySupportCompany
Forum Index » S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Forum » Lost Alpha bugs
Crash on start up 1.4007

Posted by/on
Question/AnswerMake Newest Up Sort by Descending
  05:41:42  24 December 2018
profilee-mailreply Message URLTo the Top
Wobbles84
(Senior)
 
On forum: 10/08/2005
Messages: 74
Crash on start up 1.4007

Copied from the moddb mod thread

Post 1:

I just started from a clean install. I've been able to run past versions with close to maximum settings and now I'm getting this CTD on the splash screen before the game loads:

https://pastebin.com/raw/LvsAB03R

I've tried running without mods and low settings and it's still the same. I haven't extracted anything from the dbs and MD5 check was all ok on the installer.

I have tried Static, DX9, DX10 and DX11

Post 2:

I tried it with only the AMD fixes and it still happens.
* NVAPI is missing and the THM files message is the only thing I can think of throwing this error.
"r2_sun_quality" was tested already turned off with the low settings. I'm pretty sure static turns it off?
Tried it again with the launcher set to low. That message doesn't show up again but the crash still happens.

Edit: I really can't give a lot of time trying to fix this on my end and the error is probably because of the AMD card.

It has been a long time but I'm sure I seen the xray engine complain about .thm files before with a crash on XP. Correct me if I'm wrong but I thought they where auto-generated with image files on old versions of windows and they would cause a crash if packed with the texture files?
  13:55:08  1 January 2019
profilee-mailreply Message URLTo the Top
Byte Me
Senior Resident
 

 
On forum: 10/08/2014
Messages: 383

---QUOTATION---
Crash on start up 1.4007

Copied from the moddb mod thread

Post 1:

I just started from a clean install. I've been able to run past versions with close to maximum settings and now I'm getting this CTD on the splash screen before the game loads:

https://pastebin.com/raw/LvsAB03R

I've tried running without mods and low settings and it's still the same. I haven't extracted anything from the dbs and MD5 check was all ok on the installer.

I have tried Static, DX9, DX10 and DX11

Post 2:

I tried it with only the AMD fixes and it still happens.
* NVAPI is missing and the THM files message is the only thing I can think of throwing this error.
"r2_sun_quality" was tested already turned off with the low settings. I'm pretty sure static turns it off?
Tried it again with the launcher set to low. That message doesn't show up again but the crash still happens.

Edit: I really can't give a lot of time trying to fix this on my end and the error is probably because of the AMD card.

It has been a long time but I'm sure I seen the xray engine complain about .thm files before with a crash on XP. Correct me if I'm wrong but I thought they where auto-generated with image files on old versions of windows and they would cause a crash if packed with the texture files?
---END QUOTATION---



Hey man.
You seem to be experiencing the same sort of 'no-go' situation that I seem to be stuck with.

Basically, it would appear, game installation is a lemon on XP systems.

Why this should be in light of the fact that EVERY previous release could be played upon such legacy systems seems incongruous to my thinking...

I guess we just don't get to play the game in its current release.
Because, because, because...
  10:18:45  4 January 2019
profilee-mailreply Message URLTo the Top
Byte Me
Senior Resident
 

 
On forum: 10/08/2014
Messages: 383
How to create a working 1.4007 installation in XPsp3

Although you need a "clean" install, this doesn't mean that the 1.4007 package is a standalone.

Treat it more as a patch that you can install to a gameroot folder where you have a previous LADC (I installed to a v1.4005 PRM DLC just to be awkward)

If you make a poor choice of option selection at this stage, just run the setup AGAIN (no uninstall needed) with the selection that suits.

Ignore the shortcut to the "configurator" - for some reason that bleats that it is 'not a 32bit application' and fails. Use the EXISTING shortcut to launch the game.

(Check your settings when first launching the game, save and exit to Widdows. Then restart and begin a new game in the usual manner)

HTH
And good luck Stalker!
 
Each word should be at least 3 characters long.
Search:    
Search conditions:    - spaces as AND    - spaces as OR   
 
Forum Index » S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Forum » Lost Alpha bugs
 

All short dates are in Month-Day-Year format.


 

Copyright © 1995-2019 GSC Game World. All rights reserved.
This site is best viewed in Internet Explorer 4.xx and up and Javascript enabled. Webmaster.
Opera Software products are not supported.
If any problem concerning the site functioning under Opera Software appears apply
to Opera Software technical support service.